Kajaksejlads

Kajakken er et kulturelt bindeled mellem Grønlands første immigranter og nutidens adventure ekspeditioner og hverdagens naturkajakoplevelser.

Da havkajakken kom til Grønland

Kajakken et transport- og fangstredskab, der oprindeligt opstod i Arktis, og som spredtes østover til Grønland med de første bølger af immigranter, der kom til landet for mere end 4.000 år siden.

Kajakken et transport- og fangstredskab, der oprindeligt opstod i Arktis, og som spredtes østover til Grønland med de første bølger af immigranter, der kom til landet for mere end 4.000 år siden.

Kajakken er udbredti hele landet

Turudbydere og udlejere af havkajakker er udbredt i hele landet og fortæller om fartøjets popularitet blandt mange gæster i Grønland. Lyt gerne til deres fortællinger, du lærer måske noget nyt. Den klassiske grønlandske kajaks brug som fangstredskab er i dag mest almindelig i de nordligste dele af Nordgrønland, mens den moderne havkajak til gengæld anvendes på både korte og lange kajakture alle steder langs kysten.

Og vi må erkende, at nærheden til naturen, kontakten med havets overflade, den rytmiske padlen og kunsten at drive sig frem ved håndkraft er en appellerende kombination, der passer godt med vores behov for både hverdagseventyr og adventureekspeditioner.

Det hjælpes samtidig godt på vej af, at isfjelde, hvaler, sæler, fugleflokke, byerne og bygderne samt en forreven kystlinje føjer en særlig arktisk dimension til en aktivitet, der for mange handler lige så meget om fællesskabet med rejsekammeraterne, som det handler om naturoplevelsen undervejs.

Fra ekstreme ekspeditionertil pendlere i hovedstaden

Vi er så heldige, at vores landskab er tilgængeligt og åbent for alle døgnet rundt, hvis vind og vejr ellers tillader det, og du kan gå i land hvor end det passer dig og slå lejr, så længe du udviser ansvar for omgivelserne og følger almindelige fjeldregler.

Der er dog en del steder ender i stejle fjeldsider, der står mere eller mindre vinkelret på fjordenes overflader, men når du finder en passende lejrplads vil du næsten uden undtagelse opleve, at ingen andre er i nærheden. Og så er der den lille finesse, at “i nærheden” her i landet er et andet ord for “så langt øjet rækker – og lidt til”.

Men kajaksejlads i Grønland behøver ikke at være i landets mest øde fjord eller under ekstreme forhold for at give indhold til tilværelsen. Vi kender folk, der bruger kajakken som pendlerfartøj fra Nuuks forstad Qinngorput til arbejdet inde i byen, vi ser børn, der tumler omkring og træner rulninger i alle landets havne hver sommer, og vi nyder kajakopvisninger ved krydstogtanløb lige så meget som gæsterne på skibene.

Kajakudbydere

Østgrønland

▪ Ittoqqortoormiit

▪ Tasiilaq

Sydgrønland

▪ Qassiarsuk

▪ Qaqortoq

▪ Narsarsuaq

Nordgrønland

▪ Ilulissat

Destination Arctic Circle

▪ Kangerlussuaq

Kajakudlejning

▪ Nanortalik

▪ Aasiaat

Walking in the land road in the summer in south Greenland. Photo by Aningaaq R Carlsen - Visit Greenland

Vandring

Følg vandreruterne for at nå op på fjeldtoppene og for at vandre over store afstande eller sæt din egen rute så går du nemlig ikke i andre fodspor end dine egne.

Nuuk Art Museum director Nivi Pedersen talks about the Kimik exhibition with visitors. Photo by Rebecca Gustafsson - Visit Greenland

Museer

Museerne i Grønland er en moderne opdagelsesrejse gennem historiske kulturer og kunstneriske udtryk. Vi hjælper dig med at udforske vores flotte museer.

Fixing The Lines. Photo by Aningaaq R Carlsen - Visit Greenland

Hundeslædekørsel

Kulde og sne er ingen hindring for de naturmæssige og kulturelle indtryk. Ind i sjælen på en hundeslædetur