Nunarput Nuan

Vores vidunderlige Grønland
- det er nu du skal opfylde din bucket list!

3 Grunde

til at holde ferie i Grønland

Covid-19 har ramt verden på en måde, som ikke er set før. Lukkede grænser, pressede hospitaler og isolation derhjemme, betyder at vores hverdag har forandret sig drastisk – ihvertfald indtil videre. Usikkerheden har fået verdens lande til at anbefale deres borgere at blive i hjemlandet. Det gælder også ferier – ikke kun fordi det er sikrere, men også fordi man på denne måde er med til at hjælpe sit lands økonomi. Så hvorfor ikke også gå på opdagelse i dit eget hjemland, på en måde du ikke har tænkt på før?

Fishing View. Photo by Peter Lindstrom - Visit Greenland

Bliv yderligere forbundet
med dit eget land!

Når vi rejser og oplever nye ting, bliver vi forbundet til et sted. Udforsk dit hjemlands rigdomme på kultur, natur og historie. Vi har alle sammen noget, vi altid har drømt om at opleve i vores vidunderlige Grønland. Hvorfor vente længere – lige nu er det bedste tidspunkt  at rejse som turist i dit eget land.

Kids Making Twist Bread. Photo by Aningaaq R Carlsen - Visit Greenland

Gør noget godt
for dine medborgere!

Turisme virksomhederne har brug for dig for at overleve – så hvorfor ikke udnytte alle de nye oplevelser og pakker de har lavet? Det giver dig mulighed for  at opleve Grønland bedre og billigere.

Two women taking a selfie by the fire on the beach in Nuuk in Greenland

Mød familie og venner
som du alt for sjældent ser

Noget af det bedste ved at holde ferie er at besøge familie og venner. Lige nu har turisme-virksomhederne lavet nye produkter der gør det billigere end nogensinde at rejse i Grønland – og det inkluderer også anderledes oplevelser, som du måske ikke selv kan sørge for.

"Nunarput Nuan"

#NunarputNuan

‘Nunarput Nuan’ af Katsi Kleist og Frederik Elsner, ude nu!

Udforsk Grønland

Det er nu du skal opfylde punkterne på din bucket list!

Grønland er et stort land, og der er utallige muligheder for at opleve noget nyt, spændende og anderledes.

Kayaking along the cliffs of the Kangerlussuaq fjord in Greenland. Photo by Mads Pihl - Visit Greenland

Kajaksejlads

Kajakken er et kulturelt bindeled mellem Grønlands første immigranter og nutidens adventure ekspeditioner og hverdagens kajakoplevelser.

Walking in the land road in the summer in south Greenland. Photo by Aningaaq R Carlsen - Visit Greenland

Vandring

Følg vandreruterne for at nå op på fjeldtoppene og for at vandre over store afstande eller sæt din egen rute så går du nemlig ikke i andre fodspor end dine egne.

Fly fishing equipment in South Greenland. Photo by Mads Pihl - Visit Greenland

Lystfiskeri

Grønlands ørredfiskeri er for kræsne kendere, der vil have en vildmarksoplevelse i afsidesliggende fjelddale med uberørte elve, der byder på hurtigtstrømmende klarvandsfiskeri.

Nuuk Art Museum director Nivi Pedersen talks about the Kimik exhibition with visitors. Photo by Rebecca Gustafsson - Visit Greenland

Museer

Museerne i Grønland er en moderne opdagelsesrejse gennem historiske kulturer og kunstneriske udtryk. Lad os hjælpe dig med at udforske vores flotte museer.

Vidunderlige oplevelser

Da jeg kom til Østgrønland for første gang, oplevede jeg den smukkeste natur jeg nogensinde havde set. Bjergene var storslåede! Jeg sejlede rundt om Angmagssalik-øen og fik fortalt nogle historier om Qivittut (fjeldgængere), derfor var jeg ret bange da vi ankom til Ikkatseq.

Ivalu Barlach ChristensenNunatta Kangia (Østgrønland)

Vi kom ganske kort til Kitsissuarsuit, hvor der er hvaler og masser af frisk luft. Man kan ånde frit på den lille ø midt i det store hav. Stedet med den smukke udsigt, med et venligt folk og stilheden som kun bringer ro.

Sussi AdelholmKitsissuarsuit

Jeg havde ikke været i Arsuk i fem år, og nu kan jeg huske hvor dejligt det dufter her.

Cecma JakobsenArsuk

Jeg sejlede mod nord fra Qaqortoq til Sisimiut med kystskibet. Her oplevede jeg mange sejlture, sælfangst og marsvinefangst. Vores land er også smukt at udforske - det var en fantastisk oplevelse.

Arnajaraq DavidsenSisimiut & Itilleq

Da jeg var i fåreholderstedet Qorlortup Itinnera, havde jeg aldrig set noget så grønt. Det var så fantastisk, at jeg har svært ved at finde ord. Det at stedet er så afsidesliggende og at der ikke er myg, er vildt fantastisk. Jeg håber, at jeg engang vil komme tilbage.

Aputsiaq BrandtQorlortup Itinnera

Det er altid betagende at sejle den lange vej gennem Vaigat, og betragte de smukke parallelle bjerge. Jeg fik set det endnu engang denne sommer.

Lars-Christian Ole KruseSullorsuaq

Vi havde lige et par dage i Igaliku, hvor vores datter, Alba, nød det fuldt ud. Her skulle man ikke passe på trafikken, men havde mulighed for bare at kunne løbe rundt, kravle på sten og klipper og nyde naturen.

Noelle SimoudIgaliku
 

Pakkerejser

En pakkerejse er et samlet tilbud på minimum to rejseydelser med enten transport , overnatning eller oplevelser, som typisk er billigere og mere praktisk sammensat end, hvad man selv kan lave. Så skal du kun tænke på at pakke kufferten og glæde dig til at tage på eventyr.

 

Toolkit

Bliv en del af vores Nunarput Nuan bevægelse, og vis, at du støtter det lokale samfund
og turisme udbydere i Grønland!

Instagram

#NunarputNuan

Del dine vidunderlige oplevelser i Grønland med hashtagget #NunarputNuan! Vis os hvad du er stolt af  i din hjemby eller bygd-  eller et helt tredje sted!